05 лютого

Отримуйте свої гроші вчасно!

Сьогодні депозити все ще залишаються одним з найпростіших та найнадійніших способів примноження власних заощаджень. Обираючи фінансову установу для зберігання коштів потенційний вкладник аналізує її надійність, стабільність, репутацію,  рівень сервісу та кваліфікацію працівників. Багато хто з нас вже переконався, що зовнішньополітичні фактори сьогодення мають вагомий негативний вплив на ліквідність банків та інших фінансових компаній.  Модель дуже проста: Ви вносите  Ваші кошти на депозит,  фінансова установа надає їх іншим клієнтам у формі  кредитів на певний термін.
Все ніби то прозоро і зрозуміло, якщо б не один нюанс :  Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1669-VII « Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» в якому йде мова про введення мораторію на нарахування пені та штрафів на основну суму заборгованості за кредитними зобов’язаннями для мешканців території, де проходить АТО, а це практично весь Схід України. Тобто, абсолютно законно повернення раніше отриманого кредиту можна відтермінувати.  Залишається відкрите питання : що робити вкладнику, в якого закінчився термін дії депозитного договору, а повернути кошти немає чим?

Ось чому все більше мешканців Західної України при оформленні депозиту надають перевагу локальним фінансовим установам, діяльність яких розгортається в межах регіону. Особливостями роботи таких компаній є орієнтація на Європу, перейняття досвіду та стандартів розвинених країн для надання якісних та кваліфікованих послуг. Їхніми основними завданнями є спрямованість на взаємовигідний результат, забезпечення індивідуального підходу та розуміння потреб кожного клієнта. Такі компанії, завдяки соціально орієнтованим програмам лояльності, дарують своїм клієнтам суттєві бонуси, на кшталт, підвищеної відсоткової ставки на вклади для пенсіонерів чи, скажімо, страхівку у подарунок.

Фінансові компанії, діяльність яких зосереджена в Західній Україні, чітко планують свої грошові потоки, відповідно вчасно виплачують відсотки та повертають депозитні вклади в повному обсязі незалежно від суми!

Отож  рішення про оформлення депозиту потрібно  добре обдумувати, зважувати всі переваги та ризики при виборі фінансової установи. Проте  у будь-якому випадку гроші повинні працювати,  оскільки інфляція щодня зменшує їхню купівельну спроможність.
P.S.!Дана стаття написана винятково з метою захисту інтересів споживачів фінансових послуг.